Anunţuri Brăila


Competenta si performanta la Targul firmelor de exercitiu PRACTIS


Titlu proiect:O carieră de succes prin practică, consiliere şi orientare profesională a tinerilor’’

Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137130

Beneficiar: Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila


Comunicat de presă

Competenţă şi performanţă la Târgul firmelor de exerciţiu PRACTIS


În perioada 5-7 iunie 2015 s-a desfăşurat, la Tulcea, Târgul interregional al firmelor de exerciţiu din cadrul proiectului PRACTIS - „,O carieră de succes prin practică, consiliere şi orientare profesională a tinerilor’’. Evenimentul a prilejuit reunirea elevilor din 8 firme de exerciţiu din 4 judeţe: Brăila, Mehedinţi, Vaslui şi Caraş Severin şi a însemnat o oportunitate pentru elevi de a-şi demonstra competenţele dobândite pe durata desfăşurării activităţilor din firmele de exerciţiu. 

Toţi elevii participanţi din cadrul firmelor expozante, sub atenta supraveghere şi îndrumare a profesorilor coordonatori, au dat dovadă de profesionalism şi seriozitate demonstrând că pot face faţă cu succes provocărilor unui eveniment de asemenea amploare. Spiritul antreprenorial şi competiţional şi-a pus amprenta asupra concursului de firme de exerciţiu din cadrul târgului. Acesta s-a desfăşurat pe 4 secţiuni: Cel mai bun spot publicitar, Cea mai bună prezentare Power Point, Cel mai bun stand şi Cel mai bun vânzător. Au fost evaluate printre altele, originalitatea şi atractivitatea materialelor promoţionale, modul de prezentare a standului, profesionalismul şi serviabilitatea angajaţilor din firmele de exerciţiu, competenţele de negociere şi relaţionare în mediul de afaceri, abilităţile de comunicare în situaţii date etc.

După închiderea lucrărilor târgului şi în urma deliberărilor dintre membrii comisiilor de evaluare, a rezultat următorul clasament:

Premiul I – FE Jasmine SRL (Brăila) şi FE Healthnat SRL (Mehedinţi);

Premiul II – FE Diamond One SRL (Brăila) şi FE Stylish Mood SA (Vaslui);

Premiul III – FE Cellular Mobile SRL (Brăila) şi FE IT Vision SRL (Caraş Severin);

Menţiune – FE Sylv Motors SRL (Brăila) şi FE FE Favors SRL (Mehedinţi);


Premiile s-au acordat pentru toţi elevii din cadrul unei firme câştigătoare. Dincolo de clasamentul oficial, toţi elevii firmelor expozante sunt câştigători, fiind beneficiarii unei experienţe în care spiritul de echipă, munca şi dăruirea îşi pun amprenta pozitiv asupra dezvoltării personale.

Prin crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea creativităţii şi originalităţii în rândul angajaţilor din FE şi adaptarea la cerinţele economiei de piaţă moderne dar şi pentru dezvoltarea competenţelor de negociere şi relaţionare în mediul de afaceri şi a abilităţilor de comunicare, târgurile FE constituie o componentă importantă a sistemului instrumentelor de marketing pentru produsele şi serviciile furnizate de firmele de exerciţiu, dar şi un prilej pentru vizitatori de a vedea modul în care se desfăşoară procesul de negociere şi tranzacţionare. La eveniment au mai participant elevi de la liceul partener din proiect şi experţi din proiect.

Târgul încheie cu succes activităţile specifice firmelor de exerciţiu prevăzute în cadrul proiectului. Inventivitatea, tehnicile de marketing, abilităţile antreprenoriale dobândite în cadrul activităţilor specifice desfăşurate în firmele de exerciţiu şi demonstrate la standuri de cei aproximativ 80 de elevi participanţi probează realitatea trecerii din mediul virtual la realitatea unei pieţe reale cu avantajele şi dezavantajele acesteia. Dovadă este competiţia dură şi rezultatul acesteia, satisfacţia câştigătorilor şi promisiunea elevilor de a continua pregătirea în firma de exerciţiu. Abordarea interactivă a evenimentului, modul de organizare şi desfăşurare, profesionalismul experţilor implicaţi care au coordonat activităţile şi implicarea elevilor au asigurat un binemeritat succes acestui eveniment. Feedback-ul primit din partea elevilor ne onorează.

Totul a fost bine organizat, competiţia dintre echipe a fost foarte mare, iar cei mai buni au câştigat! Experţii din proiect au fost alături de noi în cadrul acestui eveniment cât şi pe parcursul pregătirilor pentru târg. A fost o experienţă plăcută din care am avut multe de învăţat, am legat noi prietenii, dar s-au şi întărit prietenii mai vechi.”(Mangalea Elena, director economic FE Jasmine SRL).„Târgul FE nu a însemnat doar o competiţie. Pentru mine a însemnat o nouă experienţă, emoţie, noi prietenii. În cadrul acestui proiect am învăţat ce înseamnă unitatea, dar şi unicitatea, am constituit o nouă familie.” (Guţă Mădălina – specialist marketing FE Diamond One SRL).„O experienţă frumoasă şi interesantă pe care aş vrea să o mai repet. Mi-am dezvoltat abilităţi antreprenoriale, am învăţat multe lucruri care îmi vor fi de folos în viitor şi poate în viitoarea mea carieră.”(DRAGU DANIELA, director financiar, contabil FE Sylv Motors SRL).  „Munca în echipă şi activităţile desfăşurate au fost foarte frumoase. Pot spune că pentru prima dată în viaţă am muncit cu drag, pentru ca totul să fie bine. Şi, cel mai important, am învăţat lucruri noi şi mi-am făcut prieteni noi. Şi asta contează cel mai mult! Dacă la începutul proiectului eram sceptic, acum pot spune că mi-am schimbat părerea şi aş mai repeta această experienţă.” (Voinea Marian Andrei, economist FE Cellular Mobile SRL).

Acestea sunt doar câteva din multele opinii ale elevilor prezenţi care vorbesc despre buna organizare şi desfăşurare a acţiunii, de beneficiile obţinute în urma activităţilor de firme de exerciţiu, dincolo de premiile obţinute şi despre nevoia de astfel de acţiuni şi proiecte în viitor. Pentru mai multe informaţii despre acest eveniment, vă invităm să consultaţi site-ul proiectului www.practis-braila.ro.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!.

Pentru detalii:

Daniela Carasava, Expert Implementare şi evenimente

daniela.caasava@gmail.com+ Adauga anunt + Adauga afacere

Anunţuri recomandate

 • Memorie RAM DDR2, DDR3
  Memorie RAM DDR2, DDR3
  Memorie pentru Desktop PC ieftina de 1 sau 2 GB cu frecventa de 800 mhz si 1 an garantie.
 • Matrimoniale Braila
  Matrimoniale Braila
  Femeie caut barbat, anunturi cu fete singure din Braila sau barbati care cauta femei in Braila Galati Vrancea
 • Locuri de munca Braila
  Locuri de munca Braila
  Angajari Braila 2013, inclusiv oferte cu locurile de munca anuntate de AJOFM
 • Case Braila
  Case Braila
  Case de vanzare Braila sau case de inchiriat vile lux tocmai bune pentru afaceri imobiliare.

Newsletter

Completati mai jos adresa de email pentru a primi ultimele informatii de pe site-ul nostru.

Ultimele stiri pe Anuntul Brailean


Top site-uri brailene